Etterforsker1
Privatetterforskere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og hele Norge
Tid for å lese artikkelen: 2 minutter

Norsk barnevern hadde ikke rett til å adoptere bort sønnen hennes til fosterforeldre, mener Menneskerettsdomstolen.

Bilde av Trude

Vi mener at landets barnevern bør gjennomgå sine rutiner, for å sikre at foreldre og barn får en rettferdig behandling.

Hva skjedde?

I dag lever Trude sammen med ektemann og deres to felles barn, en gutt og ei jente. Eldstesønnen har hun ikke sett siden han var tre år gammel. Det er mer enn sju år siden.

En sentral påstand i saken er at babyen hennes hadde et vekttap etter fødsel som barnevernet mente Trude ikke innså alvoret i.

– Barnevernet har ofte vage begrunnelser for å ta barn ut av en familie. De viser gjerne til risiko for framtidige problemer. Og hva er «manglende foreldreferdigheter»? Det er ullent. Når er barn er tatt ut av familien, får foreldrene svært få samvær med sine barn. Gjerne et par timer noen få ganger i året. Det går ut over tilknytningen mellom barn og foreldre, og er til hinder for tilbakeføring, sier den franske advokaten.

Kritikk

AS Norge har fått kritikk for sin systemsvikt gjennom flere år. Dette går ut over sårbare barn og foreldre. Slik vil vi ikke ha det!

For familien handler saken først og fremst om at de er hindret fra all kontakt med en sønn, en bror og et barnebarn. For både den norske stat og andre barnevernsforeldre kan utfallet av denne saken få stor betydning.

Trenger du bistand i en sak med Barnevernet? Ta kontakt med privatetterforsker i Etterforsker1 på telefon 21608178

Norske barnevernssaker har ved noen få anledninger tidligere også vært til prøving i EMD, men med saken til Trude, som slapp inn i EMD 1. desember 2015, startet en bølge fra EMD som fremdeles skyller over norsk barnevern.

Tall fra fylkesnemndene viser at det mellom 2011 og 2016 ble fattet 289 vedtak om tvangsadopsjon i Norge. Mens det i 2011 ble fattet 25 vedtak om tvangsadopsjon, ble det i 2016 fattet 60 slike vedtak, et nivå det har ligget på de siste åra.

Les hele artikkelen i Dagbladet: https://www.dagbladet.no/nyheter/trude-knuste-norge-i-strasbourg/71567869