Etterforsker1
Privatetterforskere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og hele Norge
Tid for å lese artikkelen: 2 minutter

Susanne møtte en ung mann som het Ståle. De kom godt overens, men så glemte hun å notere telefonnummeret hans. NRK P3 har laget en dokumentar om historien og spurt oss om å hjelpe dem.

Susanne og Ståle

En vinterdag i 2013 møttes Susanne og Ståle i Holmenkollen. Susanne og en venninne var der for å se ski og å ta seg noen øl. Under kvelden møtte hun en fyr. Fyren het Ståle.

Minutter ble til timer. De to kom så godt overens at Susanne helt glemte venninnen sin. Det har du kanskje opplevd selv?

Hvordan finner man personer i Norge?

Journalist Remi Horgar i NRK P3 kontakter privatetterforsker Thomas Mathiesen for å få hjelp

Er det mulig å finne en person som man bare kjenner fornavnet til? Svaret er ja. Det er ikke umulig å finne Ståle, men det er krevende.

Privatetterforskeren har noen tips og råd for å identifisere personer

  • Alder?
  • Dialekt?
  • Interesser ?
  • Hvor går han ut?
  • I hvilket område bor personen?

Still deg selv disse spørsmålene. Ta gjerne for deg et og et spørsmål. Hjernen din vil jobbe med dette helt ubevisst. Har du noen gang fortalt deg selv (før du sovner) at du må huske et eller annet dagen etter? Ofte opplever du sikkert at du kommer på nettopp dette morgenen etter.

Underbevisstheten er et fantastisk verktøy. Litt som en datamaskin som skal prosessere en mengde data uten å bruke så mye energi.

Når du har svaret på alle eller noen av disse spørsmålene, så har du plutselig mer informasjon. Dette kan bidra til å identifisere personen.

Baser deg på fakta. Tenk på en krimserie du så på TV. Husker du tavlen som etterforskere ofte bruker? Lag et stor papirark på vinduet og begynn å dokumentere det du vet, og mistanker om hva du tror.

Til slutt vil du komme i mål. Det handler bare om å ikke gi opp!

Vil du ha hjelp til å finne noen? Da hjelper vi i Etterforsker1 deg. Les mer om våre tjenester her. En detektiv er raskere enn deg.

Ingen sak for liten – ingen sak for stor!

Kontakt oss på telefon 21608178 eller epost kontakt@etterforsker1.no for en uforpliktende prat om din sak.