Etterforsker1
Privatetterforskere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og hele Norge
Tid for å lese artikkelen: 2 minutter

I denne videoen viser vi deg hvordan du bruker Signal messenger for å sende meldinger og ringe helt sikkert (og gratis)! Kryptering er viktig og med Signal messenger er det superenkelt.

De færreste av oss avlyttes, men kan du egentlig være helt sikker?

Signal messenger er like enkel som sms og du kan til og med ringe helt kryptert i appen.

Alt du behøver å gjøre er å installere Signal messenger!

Hvordan installere og bruker Signal

  1. Last ned appen gratis fra Google Play eller Apple Store.
  2. Start mobilappen «Signal Messenger».
  3. Fullfør veiviseren ved å bekrefte telefonnummeret ditt samt oppgi en egen pinkode for appen (denne bruker du for å låse opp appen).
  4. Nå kan du sende meldinger og ringe til alle i mobilens kontaktliste som har Signal installert (det er flere enn du tror).
Signal messenger kryptert for privatetterforskere

Visste du at alle som jobber i EU er pålagt å bruke Signal messenger?

Hvorfor bruke Signal messenger?

Denne appen er kryptert mellom din telefon og den du sender meldinger til eller ringer til. Det betyr at din telefon oppretter en hemmelig nøkkel som kan brukes til å låse meldinger. Den du sender meldinger til har nøkkelen til å åpne meldingene.

Det samme gjelder når du ringer. Hvis noen prøver å fange opp telefonsamtalen eller meldingene mellom dere, så vil man kun få støy.

Signal er laget av en gruppe utviklere som gir ut koden helt åpent og gratis. På den måten kan ingen legge inn skjulte bakdører, fordi alle kan se og lese koden.

Signal brukes idag av norske og utelandske myndigheter og sees på som den sikreste måten å kommunisere på over en mobiltelefon.

Mobilapper som Whatsapp og Facebook messenger er ikke på langt nær så trygge som Signal.

Facebook messenger har ikke krypterting som er betegnet som sikker. Whatsapp har kryptering, men man må slå det på manuelt selv. Dessuten eies begge alternativene av et selskap og man har ingen mulighet til å lese kildekoden.

Kildekode er viktig for at sikkerhetseksperter skal kunne sjekke om programvaren har bakdører. Kildekoden til Signal er helt åpen.

Flere tips

Se tipsene til privatetterforskerene hos Etterforsker1 Gruppen i denne videoen.

Visste du at vi også lager en podcast? Du finner privatetterforskerpoddenSpotify, Youtube, Apple Music m.fl.

Har du forslag til et tema som vi kan ta opp i vår podcast eller lage video om? Bruk vårt skjema her eller send en epost direkte til Thomas Mathiesen (thomas@etterforsker1.no).

Om forfatteren

Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen.

Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Thomas er ekspert innen IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi.

Privatetterforsker og skriftgransker Thomas Mathiesen

Epost LinkedIn Facebook