Etterforsker1
Privatetterforskere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og hele Norge
Tid for å lese artikkelen: 2 minutter
Converus inc. inngår partnerskap med Etterforsker1 Gruppen AS

Programvareselskapet fra Utah, som leverer løgndetektor Eyedetect, inngår partnerskap med Etterforsker1 Gruppen AS.

Etterforsker1 skal levere løgndetektor-teknologien fra Converus til bedrifter og privatpersoner i hele Skandinavia. Firmaet har testet teknologien i flere måneder, og daglig leder i Etterforsker1, Thomas Mathiesen, forteller at de er svært fornøyde med resultatene.

Wired magazine skriver en lenger artikkel om teknologien og maskinen her.

Løgndetektor – Eyedetect

Dame tar eyedetect løgndetektor
Slik ser Eyedetect løgndetektoren ut.

Mathiesen forteller at Eyedetect kan vise til overlegne resultater i forhold til andre løgndetektorer. Forskning viser at denne maskinen har mellom 86 og 90 prosent nøyaktighet. De konvensjonelle maskinene er kun 60 prosent nøyaktige.

Utviklerne av Eyedetect har fokusert på at den skal kunne gjenkjenne løgn i deltakerens ansikt. Det vil si at den ber deltakeren om å lyve før selve testen starter. Hvis maskinen ikke kan se på ansiktet til deltakeren at hun eller han lyver, så vil maskinen avbryte testen. En konvensjonell løgndetektor er helt avhengig av at operatøren gjør dette. En maskin gjør færre feil enn et menneske.

Thomas Mathiesen uttaler at dette er en viktig del av teknologien. Er deltakeren en psykopat, så vil ikke han eller hun reagere på løgn som andre mennesker. En konvensjonell maskin vil ikke kunne diskvalifisere en psykopat på samme måte.

Slik ser Eyedetect ut.

Etterforsker1 tilbyr kr. 1000,- til den personen som kan lure Eyedetect-maskinen. Daglig leder sier at det enda ikke er noen som har klart det her i Norge.

Etterforsker1 Gruppen AS er en av Norges største leverandører av privatetterforskningstjenester.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Thomas Mathiesen
Etterforsker1.no
Tlf.: 21 60 81 78
E-post: tmathiesen@etterforsker1.no